مصرف سمنو در بارداری

شاید کمتر جایی از مصرف سمنو در بارداری شنیده باشید اما به گفته ی یک کارشناس تغذیه، «زنان باردار» سمنو مصرف کنند. او هم چنین دلایل این امر را نیز آورده که در این مقاله بیان کرده ایم. سمنو انتخاب خوبی به ویژه در وعده ی صبحانه برای «مادر باردار» می باشد.

یک کارشناس تغذیه درباره فواید سمنو گفت: سمنو از جوانه گندم و آرد کامل آن تهیه می‌شود که بدون اضافه کردن مواد شیرین‌کننده دارای طعم شیرین است.

دکتر مریم شلیله با بیان این مطلب اظهار کرد: گندم و جوانه گندم ارزش غذایی بسیار بالایی دارند به این ترتیب که دانه‌ها در حین جوانه زدن دستخوش تغییراتی می‌شوند که باعث افزایش میزان مواد مغذی موجود در جوانه می‌شود.

وی ادامه داد: دانه‌های غلات در شکل خشک فاقد ویتامین C هستند اما در حین فرآیند جوانه زدن، مقداری ویتامین C در آن‌ها تشکیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سمنو دارای ویتامین‌های B1، B2، B3، A،E و اسید فولیک است.

شلیله بیان کرد: همچنین پروتئین موجود در دانه‌ها از جمله گندم در حین جوانه زدن قابلیت جذب بهتری پیدا می‌کند.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: سمنو همچنین حاوی مواد معدنی مهمی از جمله فسفر، روی، سلنیوم و پتاسیم است، روی ماده معدنی است که در عملکرد صحیح سیستم ایمنی، رشد کودکی و دوران بلوغ نقش دارد، سلنیوم ماده‌ای است که ویژگی آنتی اکسیدانی دارد و پتاسیم در تحریک ‌پذیری، انتقال و تولید انرژی مفید است.

وی افزود: ویتامین E که در سمنو به مقدار قابل توجهی وجود دارد نقش مهمی در مبارزه با رادیکال‌های آزاد دارد، همچنین اسید فولیک یکی از ویتامین‌هایی است که به مقدار قابل توجهی در سمنو موجود است و با توجه به این که در بارداری نیاز به اسید فولیک افزایش می‌یابد مصرف سمنو یکی از مواد غذایی مناسب برای این دوران محسوب می‌شود زیرا فولات در سنتز ماده ژنتیکی سلول‏‌های در حال تقسیم، سنتز پروتئین، رشد و تکامل جنین نقش دارد.

وی در پایان گفت: جوانه‌ها از جمله جوانه گندم، دارای مقدار قابل توجهی فیبر و آب هستند که مصرف منظم آن ها مانع بروز یبوست می‌شود، ضمن این که سمنو سرشار از انر‍ژی هم هست به همین دلیل یکی از بهترین انتخاب‌های غذایی به ویژه در وعده صبحانه برای زنان باردار، کودکان و نوجوانان است.