مامای همراه شما / پرگ

مصرف غلات در بارداری

تغذیه در دوران بارداری مسئله مهمی است که حتما باید به آن دقت کنید، هرچیزی که شما استفاده کنید جنین هم همان مصرف میکند غلات در واقع از خانواده‌ی گندم‌ها هستند، استفاده بیش از اندازه از یک خانواده غذایی اصلا مفید نیست و توصیه نمی‌شوند، به یاد داشته باشید میان وعدها در «دوران بارداری» و به خصوص در «تغذیه دوران» اهمیت فوق‌العادای دارند. گروه غلات به خاطر انرژی که دارند می‌توانند یک میان وعده عالی محسوب شود.

گروه غلات:

در صورت امکان از غلات سوبس دار استفاده کنید زیرا منبع غنی از نشاسته و فیبر هستند. یکی دیگر از فواید غلات انرژی و سوخت ساز بدن را تامین می‌کنند, گروه غلات شامل:

۱- انواع نان سبوس دار : نان سفید(ساندویچی-باگت)، جو، همبرگر، سنگک، تافنتون، بربری و لواش.

۲-  بیسکویت‌ها: برخی از بیسکویت‌ها شامل سبوس سفید هستند

۳- برنج

۴- ماکارونی

۵-جو

 رعایت تنوع در مصرف گروه غلات:

سعی کنید هر روز از گروه غلات در برنامه غذایی خود بگنجانید و تنوع را هم رعایت کنید. مثلا” اگر برای صبحانه چند تکه لواش یا سنگک می خورید در صورت امکان،برای ناهار از نان ساندویچی یا برنج و برای شب از ماکارونی استفاده کنید.

▪ مقدار مصرف روزانه:

هر روز ۶ تا ۱۱ سهم از گروه غلات باید استفاده کنید.هر سهم می تواند یکی از موارد زیر باشد:

ـ یک ورقه از نان های برش داده شده

ـ یک کف دست معمولی از نان بربری

ـ یک قطع ۱۰*۱۰ سانتیمتر نان سنگک،تافتون یا تافتون ماشینی

ـ ۴ قطع ۱۰*۱۰ سانتیمتر نان لواش

ـ نصف نان همبرگر

ـ نصف نان باگت

ـ نصف لیوان معمولی ( ۱۲۵ سی سی ) برنج پخته ( پلو )

ـ نصف لیوان معمولی ( ۱۲۵ سی سی ) ماکارونی پخته شده

ـ نصف لیوان معمولی ( ۱۲۵ سی سی ) بلغور گندم یا جو پخته شده

ـ ۳ عدد بیسکویت معمولی ( ۶ * ۶ سانتی متر )

Back to top