مامای همراه شما / پرگ

آب انار

آب انار

از انار به عنوان یک میوه ی بهشتی یاد می شود و این میوه طرفداران زیادی دارد و همه ساله یک پای ثابت خوراکی های شب یلدا است. آب انار به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه، دارای فواید فراوانی است و ما در این مقاله تنها بخشی از این خواص را آورده ایم.

این میوه که از آن به عنوان میوه ای بهشتی هم یاد میشود از قدیم مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی شماری برشمرده اند. در علم نوین پزشکی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.

آب شیرین این میوه برای رفع سینه درد و سرفه مفید است. نوع ترش آن نیز برای افرادی که طبیعت گرم دارند بسیار نافع است، این میوه سرشار از ویتامینهای A,B,C,E و انواع مختلف آهن و فلزات مفید است.

آب انار دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است که برای کبد خوب میباشد و موجب تصفیه کبد میگردد.

این میوه به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین A در رشد اطفال بسیار تاثیرگذار بوده و ویتامین B موجود در این میوه اعصاب را تقویت میکند. همچنین به علت دارا بودن مقادیری از ویتامین B-6 ضد استفراغ میباشد.

همچنین آب انار شیرین برای درمان یرقان تجویز میشود. نگاه داشتن آب انار ترش در دهان باعث از بین رفتن جوشهای دهانی و برفک میشود.

آب انار شیرین صفرا بر بوده و معده و کبد را تقویت میکند و در درمان تب های صفراوی و امراض جلدی مؤثر است و برای همین آب این میوه شیرین یا ترش را با پیه و شکر به هم میمالند و معجعونی تهیه میشود که ۵ تا ۱۰ سیر آن برای مداوای امراض فوق بسیار مفید است.

مالیدن جوشانده یا دم کرده کنستانتره آب این میوه برای التیام جراحات مؤثر است . جوشانده پوست انار خونریزی بواسیر و امراض مقعد را معالجه میکند.برای این منظور بیمار در طشت محتوی جوشانده پوست انار مینشیند و یا پس از اجابت مزاج هر دفعه مقعد خود را با جوشانده پوست این میوه بشوید.

برای معالجه دمل،کورک،جوش،آلودگی خون میتوان عدد هفت گل انار را که غنچه دهن بسته است صبح ناشتا بخورند تا یکسال از بروز عوارض مذکور پیشگیری میکند.

رب انار بهترین چاشنی غذاهای اصیل ایرانی از قبیل فسنجان میباشد. کنستانتره این میوه از آب انار قویتر و بهتر است و غم و اندوه را برطرف میکند.

آب انار برطرف کننده تشنگی شدید و رفع کننده التهاب افراد تب دار میباشد.

خواص انار تنها به میوه آن مدود نیست بلکه تمامی قسمتهای آن داری خواص داروئی است.

چون این میوه را به حدکفایت پاره پاره کرده در آب بپزند و زن در آن بنشیند حیض جاری و خونریزی را قطع میکند. نشستن در همین آب مقعد و فرج بیرون آمده را بالا میفرستد.

چون آن را نیکو پخته با عمل جوشانده بر جای آبله بمالند و ببندند اثر آن را برطرف گرداند. • پوست ساقه و ریشه انار کشنده انگلهائی از قبیل کرم کدو میباشد. جوشانده پوست یا ریشه انار را برای دفع انواعی از کرم میتوان مصرف کرد و به این صورت که سه مرتبه در روز خورده میشود ، البته باید ۲۴ ساعت آن را در آب خیس کرد. (انتخاب ریشه تر یا خشک تفاوت ندارد.)

جوشانده پوست و گل انار به علت داشتن تانن قابض است و در موارد اسهال خونی و خونریزیهای شدید استعمال میشود. همچنین دانه خشک کرده این میوه قابض بوده و در اسهال حاد به کار می آید.

جوشانده پوست این میوه برای برطرف ساختن ورم لوزتین، مکث زبان کوچک ، سستی لثه و مجرای تنفس مفید است.(بصورت غره غره ۳۰ تا ۶۰ گرم در یک لیتر آب)

آب انار ترش زخم داخل بینی ، گوشت اضافی زخم ها و درد گوش را معالجه میکند، به این منظور باید این میوه ترش را بجوشانند تا غلیظ شود با کمی عسل مخلوط کرد و سپس به زخم بینی یا گوشت زیادی یا اطراف گوشی که درد میکند بمالند.

گل انار اسهال ساده را برطرف میکند، برای این منظور باید گل انار را به صورت جوشانده یا دم کرده تهیه نمود و مانند چای با کمی شکر روزی سه فنجان میل کرد.

شستشو دادن با مخلوط عصاره آب انار و آب بارهنگ برای درمان زخم ذکر بسیار مفید است.

برچسب ها: , ,

Back to top