بعد از غذا چای ننوشید
بعد از غذا چای ننوشید
بعضی عادت های تغذیه ای ناسالم آسیب های بعدی به بدن ما وارد می کنند. در «دوران بارداری» که دوره ی بسیار حساسی است باید این عادت ها را شناخت و کنار گذاشت. یکی از این عادت های بد، خوردن چای بعد از غذا است که در این مقاله درباره ی آن بیشتر توضیح داده ایم.
مدیرگروه تحقیقات تغذیهای انستیتو تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عادت نوشیدن چای بلافاصله بعد از خوردن غذا در فرهنگ ایرانی، با اشاره به مضرات آن گفت: در چای یکسری آنتیاکسیدانهای قوی به نام پلیفنلها وجود دارد که از نظر ساختار شیمیایی به آهنهای گیاهی وصل میشوند و به نوعی جذب آهن را مختل میکنند.
تیرنگ نیستانی با توصیه به این که باید تا دو ساعت بعد از خوردن غذا از نوشیدن چای امتناع کرد، درباره تداخل مواد غذایی مختلف و جلوگیری از جذب برخی مواد غذایی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در تغذیه بر همکنش آهن و کلسیم است که معمولاً مصرف زمان مواد حاوی کلسیم مانند لبنیات با مواد حاوی آهن باید فاصلهدار باشد.
به گفته این متخصص تغذیه و به نقل از نسخه، مصرف زیاد فیبر و کلسیم همزمان با آهن میتواند جذب هر دو شکل آهن عالی و معدنی را در بدن مختل کند.
مدیر گروه تحقیقات تغذیهای انستیتو تغذیهای وزارت بهداشت به مطالعهای که توسط این مرکز روی ۲۳۰ نفر انجام شده اشاره کرد و گفت: در این مطالعه افراد روزی دو مرتبه ۲۵۰ سیسی در وعده ناهار و شام دوغ مصرف کردند که پس از ۳ ماه مصرف مشخص شد نه تنها هموگلوبین این افراد پایین نیامده بلکه تا حدی افزایش هموگلوبین هم داشتند.
وی با اشاره به اینکه آهن معمولاً به دو شکل معدنی با منشأ گیاهی (غیرهم) و عالی (هم) با منشأ حیوانی در ترکیبات غذایی وجود دارد افزود: آهن عالی که معمولاً در گوشت قرمز و جگر وجود دارد جذب میشود و کمتر تحت تأثیر عوامل دیگر قرار میگیرد ولی آهن موجود در گیاهان ممکن است تحت تأثیر کلسیم کمتر جذب شود.
نیستانی به این نکته هم اشاره کرد که برخی مواد مغذی حاوی ویتامین C جذب آهن معدنی (غیرهِم) را تسهیل میکند.
این متخصص تغذیه بر این باور است که جذب آهن در PH اسیدی ترغیب میشود.