مامای همراه شما / پرگ

تغذیه دوران بارداری و چند پیشنهاد

«تغذیه دوران بارداری» یکی از مسایل مهم «بارداری» است که همه مادران در «دوران بارداری» باید به این موضوع دقت ویژه‌ای داشته باشند.

«تغذیه بارداری» در تمام دوران بارداری دارای اهمیت خاصی است، زیرا رشد و سلامت جنین کاملا به تغذیه مادر در دوران بارداری وابسته است. مصرف گروهی از مواد غذایی توسط مادر در این دوران با نظر دکتر الزامی است، به خصوص در سه ماه اول بارداری.

ما سعی کردیم در زیر چند خوراکی مفید در دوران بارداری را یاد آوری کنیم.

۱- کلم بروکلی و بارداری

مواد مغذی‌ای چون کلسیم و فولات برای بارداری سالم ضروری است، به همین علت مصرف سبزیجاتی مانند کلم بروکلی که سرشار از این دو ماده و البته فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های ضد بیماری هستند، لازم به نظر می‌رسد. از آن‌جا که این سبزی سبز شامل مقدار زیادی ویتامین سی است، به بدن شما کمک می‌کند تا آهن غذاهایی چون پاستای گندم یا برنج قهوه‌ای را جذب کند.

pastedGraphic.png

۲- غلات برای صبحانه و بارداری

شما باید بدانید که مصرف فولات برای قبل از بارداری و هفته‌های اول این دوران ضروری است، اما مقدار مصرف ویتامین ب شما در طول ۹ ماه باید زیاد باشد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند هر روز ۴۰۰ میکروگرم از مکمل‌های ویتامین یا غذاهای غنی شده و ۲۰۰ میکروگرم از غذاهایی که فولات زیادی دارند مثل مارچوبه و نخود سیاه مصرف کنید.

pastedGraphic_1.png

۳- عدس و باقلا خشک و بارداری

در دوران بارداری، هر زنی روزانه به ۱۰ گرم پروتئین اضافی احتیاج دارد. (در کل ۶۰ گرم) باقلا و عدس با داشتن حدود ۱۵ گرم در هر فنجان منابع خوبی هستند. آن‌ها همچینن سرشار از فیبر‌ند که یبوست را نیز از بین می‌برند. خوردن یک فنجان عدس پخته، نصف فولات مورد احتیاج روزانه شما را فراهم می‌کند. می‌توانید آن‌ها را به سالاد و برنج خود اضافه کنید.

pastedGraphic_2.png

۴- شیر بدون چرب و بارداری

زمان بارداری، بدن شما دو برابر کلسیم بیشتری جذب می‌کند و از آن‌جا که بیشتر ما کلسیم کمی مصرف می‌کنیم، نوشیدن شیر بدون چربی انتخاب مناسبی خواهد بود. هر یک لیوان پر از شیر حدود ۳۰% از ۱۰۰۰ میلی‌گرم توصیه شده را فراهم می‌کند.

pastedGraphic_3.png

۵- موز و بارداری

موز سرشار از پتاسیم است و به سرعت خستگی ناشی از بارداری را از بین می‌برد. برای حالت تهوع شما نیز مناسب است. آن را خرد کنید و روی حبوبات بریزید یا با ماست، توت، یخ و کمی آب پرتقال مخلوط کنید و به عنوان اسموتی برای صبحانه بخورید.

pastedGraphic_4.png

۶- گوشت بدون چربی و بارداری

در طول بارداری میزان مصرف روزانه آهن شما دو برابر می‌شود. بنابراین ضروری است تا غذاهایی را که سرشار از آهن است، مصرف کنید. «اگر آهن بدن‌تان کم باشد، احساس خستگی بیشتری خواهید کرد.» آهن موجود در گوشت به آسانی در بدن شما جذب می‌شود.

pastedGraphic_5.png

۷- پنیر و بارداری

پنیر نرم ممنوع است اما انواع مختلف آن مثل چدار و موزارت می‌تواند کلسیم مورد احتیاج شما را فراهم کنند. هر قالب ۳۰ گرمی از این نوع پنیر شامل ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم از کلسیم است. هم‌چنین پنیر سرشار از پروتئین است.

pastedGraphic_6.png

۸- تخم‌مرغ و بارداری

بسیاری از زنان در زمان بارداری از گوشت بیزار می‌شوند. تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین است زیرا تمام آمینواسیدهای ضروری را که بدن شما به آن احتیاج دارد، فراهم می‌کند. هیچ چیزی بهتر از یک شام سریع شامل املت با سبزی و کمی پنیر نیست. اگر بوی پخت غذا به شما احساس بدی می‌دهد، تعدادی تخم‌مرغ آب‌پز در یخچال نگه‌دارید تا در این مواقع از آن‌ها استفاده کنید. آن‌ها را می‌توانید برای صبحانه یا میان وعده یا حتی در سالاد مصرف کنید.

pastedGraphic_7.png

۹- جو دو سر و بارداری

خوب است که روز خود را با جو دو سر شروع کنید تا انرژی لازم را برای کل روز داشته‌ باشید. چرا؟ کربوهیدرات‌های پیچیده مثل جو دو سر می‌تواند شما را برای مدت بیشتری پر انرژی نگه‌دارد و سبوس موجود در آن سطح کلسترول شما را کاهش می‌دهد. به جای خرید جو دو سر با شکر زیاد، خودتان آن را با یک یا دو قاشق شیره افرا یا ژله بپزید.

pastedGraphic_8.png

۱۰- برگ‌های سبز و بارداری

اسفناج مقدار زیادی فولات و آهن دارد و کلم‌پیچ و شلغم نیز هر دو منبع خوبی از کلسیم هستند. ارزش مواد مغذی سالاد را با کاهوهای سبز تیره افزایش دهید. (رنگ‌های تیره نشانه مقدار ویتامین بیشتر آن‌هاست.) شما همچنین می‌توانید این برگ‌های سبز را به ساندویچ یا سوپ و پاستای خود اضافه کنید.

pastedGraphic_9.png

۱۱- نان گندم و بارداری

شما با مصرف نان گندم می‌توانید ۲۰ تا ۳۵ گرم از فیبر روزانه خود را به دست آورید. (به برچسب‌ها نگاه کنید و ببینید که حداقل ۲ گرم فیبر در هر تکه وجود دارد.) نان‌ گندم آهن و زینک شما را نیز فراهم می‌کند.

pastedGraphic_10.png

۱۲- پرتقال و بارداری

پرتقال سرشار از ویتامین سی، فولات و فیبر است و از آن‌جا که نزدیک به ۹۰% آن‌ را آب تشکیل می‌دهد، به شما کمک می‌کند تا مقدار میوه روزانه خود را فراهم کنید. (میزان کم آب باعث می‌شود احساس خستگی کنید.)

pastedGraphic_11.png

۱۳- آجیل و کره‌‌های مغزدار و بارداری

چربی برای رشد مغز کودک‌تان حیاتی است و همچنین شما را مدت بیشتری سیر نگه‌‌ می‌دارد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که تعدادی از چربی‌های اشباع شده (مثل آن‌هایی که در گوشت و کره یافت می‌شود) را با چربی‌های اشباع‌نشده جایگزین کنید؛ چربی‌هایی که برای قلب سالم است و در آجیل یافت می‌شوند. اما به دلیل این‌که میزان چربی و کالری آن‌ها زیاد است، یک انس از آجیل و ۲ قاشق غذاخوری از کره مغزدار مصرف کنید. یک اخطار وجود دارد. کارشناسان توصیه می‌کنند که اگر شما به چیزی آلرژی دارید، در دوران بارداری‌ خود از مواد غذایی آلرژی‌زا مثل بادام اجتناب کنید. منابعی نشان می‌دهد کودکان در رحم می‌توانند به غذاهایی خاصی حساس باشند که خطر آلرژی‌های غذایی را در دوران کودکی افزایش می‌دهد.

pastedGraphic_12.png

۱۴- غذاهای سویا دار و بارداری

اگر شما در طول بارداری مواد مغذی لازم را مثل پروتئین به دست می‌آورید، ضرری ندارد اگر به برنامه غذایی خود به عنوان شخصی گیاه‌خوار ادامه دهید. (پزشک یا متخصص تغذیه می‌تواند برنامه غذایی سالمی به شما پیشنهاد دهد.)

pastedGraphic_13.png

۱۵- میوه‌های خشک شده و بارداری

این میان وعده‌ای خوشمزه و قابل حمل است به خصوص زمانی که به دنبال چیز شیرینی می‌گردید. میوه‌های خشک‌شده‌ای چون زردآلو، گیلاس و زغال اخته انتخاب کنید. این میوه‌ها می‌توانند از عفونت‌های دستگاه ادراری نیز جلوگیری کنند. اما از موزهای خشک‌شده دوری کنید زیرا آن‌ها مملو از روغن و چربی هستند.

pastedGraphic_14.png

برچسب ها: ,

Back to top