خواص مارچوبه در دوران بارداری
خواص مارچوبه در دوران بارداری
استفاده از گیاهان دارویی امری رایج در «بارداری» است واین امر باید با دقت و با آگاهی کامل انجام شود. شناخت گیاهان دارویی بسیار مهم است. در این مقاله خواص مارچوبه را برای «خانم های باردار» قرار داده ایم تا شناخت بیشتری نسبت به این گیاه مفید داشته باشند.
مزایای مارچوبه برای سلامتی:
خوردن مارچوبه اگرچه باعث ایجاد بو در ادرار میشود اما زمانی که وارد بدن گردد مزایای زیادی برای آن خواهد داشت. این گیاه سبز حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلفی همچون ویتامین A ، C ، E ، K و B6 و نیز فولات، آهن، مس ، کلسیم، پروتئین و فیبر است. به خاطر وجود این مواد، مارچوبه مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد که باید آن را مصرف کنید. شما میتوانید این گیاه را به صورت گریل، پخته شده و آب پز در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید.
مارچوبه میتواند به کاهش وزن کمک کند:
این گیاه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است. از آنجایی که بدن فیبر را آهستهتر از سایر مواد هضم میکند، زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف میکنید حس سیری بیشتری خواهید داشت و خیلی دیر گرسنه میشوید. فیبر به شما کمک میکند حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است. همچنین فیبر موجود در مارچوبه برای یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون میشود. برای اینکه قدرت این گیاه را چند برابر کنید، میتوانید آن را با تخم مرغ آب پز مصرف نمایید. ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری میشود.
سرشار از اسید فولیک است:
خوردن ۴ برگ از مارچوبه میتواند ۲۲ درصد از نیاز روزانه شما به اسید فولیک را تامین کند. اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند بسیار ضروری است. مطالعات انجام شده نشان میدهد که مکملهای اسید فولیک خطر زایمان زودرس را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
به دستگاه ادراری کمک میکند:
مارچوبه حاوی سطح بالایی از آمینو اسید آسپاراژین است و همین موضوع باعث میشود یک ادرار آور طبیعی باشد. به عبارت دیگر مصرف مارچوبه به شما کمک میکند مایعات اضافی را از بدن دفع کنید و از ایجاد عفونتهای مجاری ادرار جلوگیری خواهد کرد. زمانی که زنان به اندازه کافی دفع ادرار ندارند میتوانند از این ماده استفاده کنند.
این گیاه حاوی ویتامین E است:
مارچوبه منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب میشود. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدنکمک میکند و بدن را از تاثیرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت مینماید. برای اینکه بتوانید از مزایای مارچوبه به صورت کامل بهره مند شوید، آن را با مقدار کمی از روغن زیتون تفت دهید. بدن ویتامین E را به همراه چربی جذب میکند. زمانی که مارچوبه به همراه روغن زیتون پخته شود اسیدهای چرب سالم به همراه ویتامین E وارد بدن خواهد شد.
مارچوبه حال شما را خوب میکند:
این گیاه سرشار از فولات است. فولات یک ویتامین B است که میتواند حال روحی شما را بهبود ببخشد. محققان ارتباطی بین سطح پایین فولات و افرادی که از افسردگیرنج میبرند پیدا کرده اند. مارچوبه حاوی سطح بالایی از تریپتوفان (یک آمینو اسید) است که میتواند حس و حال افراد را بهتر کند.