مامای همراه شما / پرگ

روش های درمان سرماخوردگی در بارداری

روش های درمان سرماخوردگی در بارداری

با شروع فصل سرما، سرماخوردگی نیز کم کم در میان مردم زیاد می شود. «خانم های باردار» نیز باید بسیار مراقب خود باشند چرا که آن ها در دوره ی حساسی قرار دارند و نباید غفلتی انجام شود. در این مقاله بیشتر درباره ی سرماخوردگی و راه های درمان آن توضیح داده ایم.

در طول دوره بارداری به ویژه در فصل پاییز و زمستان، احتمال دارد که خانم باردار دچار سرماخوردگی یا ویروس آنفولانزا شود. در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن تحت تاثیر قرار گرفته و احتمال دارد تا بیشتر از حد معمول نشانه ها و علائم سرماخوردگی را در خود نگه دارد. ناراحتی های مربوط به بینی نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که در طول دوره بارداری به علت تاثیر هورمون ها بر مجرای تنفسی و بینی معمول است.در زمان بارداری سیستم بدن خانم باردار تمام تلاش خود را برای رشد جنین متمرکز می کند. بنابراین بدن شما بیشتر در معرض ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا قرار می گیرد.

بهترین راه برای معالجه ی سرماخوردگی در دوران بارداری موارد زیر است:

۱- مقدار زیادی مایعات بنوشید، چون این کار به رقیق شدن ترشحات کمک می کند. مایعات داغ مثل سوپ جوجه یا چای بدون کافئین می تواند در کاهش آبریزش کمک کند. کمپرس سرد ممکن است سردردها و درد عضله را مرتفع سازد.

۲- استفاده از دستگاه های مرطوب کننده. وقتی که در خواب هستید، محل آن را نزدیک صورت خود قرار دهید. در طول روز، می توانید در زیر چادر به مدت ۱۵ دقیقه ، سه یا چهار بار در روز بخور دهید.

۳ چنانچه شما از آبریزش شدید بینی رنج می برید از قطره های نمکی و شور بینی استفاده کنید که در هر مرحله از بارداری ایمن شناخته شده اند. می توانید از داروخانه ها بخرید و یا در منزل آماده کنید. فقط یک چهارم قاشق چای خوری نمک در یک چهارم لیتر آب حل کنید و چند قطره در هر سوراخ بینی بچکانید، ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس به آرامی بینی خود را تخلیه کنید

۴- برای اینکه راحت تر تنفس کنید، لمیده بخوابید و یا سر خود را روی تعدادی بالش طوری تنظیم کنید که در موقعیت نیمه مستقیم قرار بگیرد.

۵- تنها داروی بی خطر برای دردهای مرتبط با سرماخوردگی ها، استامین نوفن است که سابقه ی ایمنی بنیادی خوبی در بارداری دارد. از آسپرین و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نظیر ایبوپروفن و ناپروکسن دور بمانید مطالعات پیشنهاد کرده اند که خوردن این داروها در اولین سه ماهه می تواند خطرناک باشد.

۶- زیاد استراحت کنید

۷- دوش آب گرم بگیرید. این کار می تواند در گرفتگی و ترشحات بینی کمک کند.

۸- اگر در دوران بارداری تب کردید و نمی توانید دمای بدن خود را کاهش دهید به دکتر مراجعه کنید. همچنین تب موجب افزایش تعریق و از دست رفتن آب بدن میشود، بنابراین حتما وقتی درجه حرارت بالا است مقدار زیادی مایعات خنک بنوشید. به یاد داشته باشید : تب مزمن یا بیماری های شدید در دوران بارداری همیشه به منزله هشدار برای پزشک است.

برای پیشگیری از سرماخوردگی در دوران بارداری

خوردن آب، آبمیوه و چای های گیاهی ، باعث بهبود حجم ویتامین و مواد معدنی در بدن است. سعی کنید میزان مصرف کافئین و نوشیدنی های شیرین را در دوران بارداری محدود کنید. زمانی احساس می کنید نیاز است، استراحت کرده تا میزان استرس را تا جایی که ممکن است به حداقل برسانید.

مصرف میوه و سبزیجات تازه به مقدار زیاد و غلات کامل. این دسته از غذاها به بدن شما مواد معدنی و ویتامین های آنتی اکسیدان از قبیل ویتامین سی را می رسانند و به کشتن عفونتها در بدن کمک می کنند.

نرمش های سبک انجام دهید. این کار باعث گردش بهتر خون در بدن شده . به بدن کمک می کند تا بهتر با عفونتها مبارزه کند.

چند وضعیت که باید حتما به پزشک مراجعه کنید:

– اگر شما به مدت بیش از چند روز بیمار هستید، تب بالا ، گلو درد شدید دارید، و یا نگران هستید که نشانه های شما غیر عادی باشد، ممکن است گلودرد میکروبی و یا عفونت سینوس داشته باشید و باید به پزشک مراجعه کنید.

– اگر انقباضاتی حس می کنید یا خونریزی می بینید

– عفونت های سینوس نسبتا در دوران بارداری به دلیل افزایش احتقان بینی شایع است ، و مبارزه با آن ممکن است با مشورت دکتر به استفاده از آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد.

– اگر شما در تنفس دچار مشکل شده اید مخصوصا زنان مبتلا به آسم باید توجه ویژه ای به تنفس خود داشته باشند و در صورتی که دچار مشکل هستند، بدون تاخیر به پزشک کنند.

 

Back to top