مامای همراه شما / پرگ

وضعیت خوابیدن در دوران بارداری

وضعیت خوابیدن در دوران بارداری

خواب مناسب و صحیح یکی از دغدغه های «مادران باردار» در «دوران بارداری» خودشان است. سوالات متعددی در این باره وجود دارد که شاید برای شما هم پیش آمده باشد و دنبال جواب آن ها بوده باشید. در این مقاله سعی کرده ایم به برخی از این سوالات پاسخ دهیم.

در دوران بارداری وضعیت و نحوه خوابیدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که در این مطلب توصیه های لازم در این زمینه به مادران باردار داده شده است با ما همراه باشید.

یکی از دلایلی که ذکر می‌شود این است که در این وضعیت خون‌‌رسانی به جنین مختل می‌شود، آیا این موضوع صحت دارد؟

در وضعیت خوابیده به پهلوی چپ خون‌رسانی جفت بهترین وضعیت را دارد ولی در خانم باردار‌ای که هیچ‌گونه مشکلی ندارد در سایر وضعیت‌ها نیز خون‌رسانی جفت کافی است و بنابرین ضرورتی برای خوابیدن مداوم به پهلوی چپ وجود ندارد.

آیا روی شکم خوابیدن برای مادران باردار مضر است؟

خیر. همان طور که عرض کردم مادر در هر وضعیتی که دوست دارد و راحت است، می‌تواند بخوابد. شاید درماه های آخر بارداری برای خود مادر روی شکم خوابیدن دشوار باشد ولی اگر دشوار نیست ممنوعیتی ندارد.

چه وضعیت خوابیدنی برای زن باردار بیشتر توصیه می‌شود؟

قاطعانه به شما اعلام می‌کنم که هیچ نوع وضعیت خاص و ایده‌آلی برای زنان بارداری که مشکلی ندارند توصیه نمی‌شود و من به آنها سفارش می‌کنم در هر وضعیتی که خودشان به آن عادت دارند و راحت‌ترند، بخوابند بدون هیچ نگرانی. در موارد خاص برحسب نیاز توسط پزشک شکل خوابیدن یا سایر وضعیت‌ها به بیمار گفته می‌شود.

چند ساعت خواب برای زنان باردار مفید است و توصیه می‌شود؟

به دلیل اینکه میزان خواب در زنان باردار به افزایش احساس آرامش در آنها کمک می‌کند بین ۷ تا ۸ ساعت خواب در شب و یک استراحت ۱ تا ۲ ساعته در نیمروز برای این افرد طبیعی و مفید است.

و حرف آخر: تاکید می‌کنم که زنان باردار نباید چندان به گفته‌های عامیانه اتکا کنند و اگر سوالی دارند بهتر است با پزشک متخصص خود در میان بگذارند تا جواب و توصیه علمی دریافت کنند.

محققان و متخصصان زنان با تاکید بر اهمیت خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت مادر و کودک می گویند اگر مواد غذایی مختصر و مایعات کم پیش از خواب مصرف شود از گرسنگی شبانه و کابوس ناشی از افت قندخون و رفتن مکرر به دستشویی جلوگیری کرد. همچنین توصیه می شود مادران باردار از چند بالش نرم برای حمایت کمر و شکم استفاده کنند و مایعات حاوی کافئین را پس از ناهار ننوشند.

عوامل بسیاری چه جسمی و چه عاطفی ممکن است در دوران بارداری خواب شما را به هم بزند. اما داشتن خواب کافی در این دوران اهمیت دارد.

بعضی از مادران در دوران بارداری دچار اختلالات خواب و بی‌خوابی می‌شوند. علت چیست و برای برطرف شدن آن چه توصیه‌ای دارید؟

این اختلالات بیشتر به دلیل تغییرات روانی و جسمانی است که در زنان باردار به وجود می‌آید وتا آخرین ماه بارداری ادامه دارد. احساس خستگی، تغییرات خلق و خو، سر درد، درد‌های پراکنده در اندام‌ها و نیز درد کمر و شکم و تنگی‌نفس و تغییرات وسیع دیگری که در فیزیولوژی بدن در زمان بارداری اتفاق می‌افتد، همگی می‌توانند روی خواب تاثیرگذار باشند. این موضوع نیز جای نگرانی ندارد و امری است طبیعی. به خانم‌های باردار توصیه می‌کنم در طول مدت بارداری کمتر از نوشیدنی‌های کافئین‌دار استفاده کنند و در صورتی که این بی‌خوابی ادامه داشته باشد و روی زندگی آنها اثر منفی بگذارد، می‌توانند با نظر پزشک متخصص خود از قرص‌های آرامبخش هم استفاده کنند.

برچسب ها: , ,

Back to top