مامای همراه شما / پرگ

اعتیاد نوزادان

اعتیاد بلای خانمان سوزی است که تنها در تمام رده های سنی به وفور قابل مشاهده می باشد.اما مسئله نگران کننده ای که در سالهای اخیر در حال وقوع می باشد ،تولد نوزادان معتاد می باشد. نوزادانی که از ابتدا با درد اعتیاد رو به رو هستند و مادرانی که اهمیت چندانی به وضعیت فرزندشان نمی دهند، وضعیت را دردناکتر می کند. در بسیاری از موارد حتی پس از مراقبت های ویژه و اقدامات درمانی، این نوزادان با ورود به محیط نامناسب دو مرتبه دچار اعتیاد شده و باید با پیامدها و عواقب زیادی دست و پنجه نرم کنند. اعتیاد در نوزادان فرصت رشد و داشتن سلامت جسمی و ذهنی را از آن ها می گیرد. بنابراین در صورت مواجه با چنین معضلی باید هر چه سریع تر برای درمان اعتیاد والدین و دیگر مشکلات خانواده وارد عمل شد.

علائم مربوط به اعتیاد نوزادان

باید در نظر داشته باشید که مادر مبتلا به اعتیاد ،براحتی می تواند مواد مصرفی خود را به جنین انتقال می دهد. بنابراین جنین در بدن مادر خود تحت تاثیر اثرات مواد قرار می گیرد. نوزادی که در دوران جنینی این اثرات را تجربه کرده از همان ابتدای تولد گرفتار اعتیاد شده و بعد از تولد به دلیل محرومیت از مواد دچارعلائم ترک و نشانه های جسمی شدیدی می شوند که به آن ها علائم سندروم محرومیت از مواد می گویند.

سندروم محرومیت از مواد

سندروم محرومیت بعد از تولد نوزاد علائم گسترده و گوناگونی دارد. این علائم شامل گریه های غیر طبیعی، خواب زیاد، لرزش، تشنج، تحریک پذیری، تعریق و تب، دمای پایین بدن، خمیازه‌های زیاد، گرفتگی بینی، نفس‌های تند و اسهال و استفراغ می باشد. شدت این علائم در نوزاد بستگی به دوز مصرف مواد مخدر توسط مادر و مدت زمان استفاده از مواد دارد.

سایر مشکلات نوزادان معتاد

مصرف مواد مخدر باعث بروز زایمان زودرس و تولد نوزادان نارس می شود.نوزادانی که با علائم اعتیاد به دنیا می آیند باید به دلیل مشکلات دیگر جسمانی در بخش مراقبت های ویژه بمانند و تنها اعتیاد چالش درمانی آن ها نیست. این نوزادان در آینده نسبت به دیگر نوزادان آسیب پذیرتر خواهند بود و ممکن است با مسکلاتی دیگری همچون اختلالات ذهنی درگیر باشند.اینگونه نوزادان به مراقبت های بعد از ترک نیز نیاز اساسی دارند.بنابراین اصلی ترین توصیه در بروز چنین مسائلی مشورت با یک پزشک متخصص می باشد.

آمارها نشان می دهد که حدود ۶۰ درصد نوزادان معتاد بدون درمان دارویی ترک داده می شوند. در واقع در مواقعی که نوزاد به شدت بیقراری می کند برای آرام نمودن نوزاد اقداماتی مانند کاهش نور محیط، پیچیدن پارچه دور نوزاد می پردازند.توجه داشته باشید که قنداق کردن نوزاد به کاهش بی قراری و ناآرامی نوزاد کمک زیادی خواهد کرد.

با این حال ۴۰ درصد دیگر نوزادان معتاد که در بررسی ها با علائم شدید اعتیاد تشخیص داده می شوند ، نیازمند درمان دارویی هستند. به این نوزادان مقدار معینی مورفین خوراکی خورانده می شود و به تدریج و روز به روز مقدار آن کاهش پیدا می کند تا مصرف به طور کل قطع شود و مراحل ترک پایان بپذیرد.

آیا تاکنون درباره مبحث اعتیاد نوزادان مطالب بیشتری شنیده اید؟ در صورت مثبت بودن جواب لطفا با ما در میان بگذارید.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top