مامای همراه شما / پرگ

باکتری سالمونلا

باکتری سالمونلا

«بارداری» یکی از حساس ترین دوره های زندگی هر مادر است و او باید در این دوره ی حساس خیلی مراقب باشد و از خوردن غذاهای مضر اجتناب کند. یکی از عفونت هایی که ممکن است در «دوران بارداری» پیش آید، عفونت سالمونلا است.

عفونت سالمونلا نوعی بیماری‌ شایع است که مجاری دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. باکتری سالمونلا به طور معمول در حیوانات و روده انسان زندگی می‌کند و از طریق مدفوع پخش می‌شود. انسان‌ها اغلب از طریق آب یا غذای آلوده دچار سالمونلا می‌شوند.

به طور معمول، افراد مبتلا به عفونت سالمونلا هیچ نشانه‌ای ندارند. دیگران ظرف ۸ تا ۷۲ ساعت به اسهال، تب و درد شکمی دچار می‌شوند. اکثر افراد سالم در عرض چند روز بدون درمان خاصی بهبود می‌یابند.

عفونت سالمونلا معمولا با خوردن گوشت، مرغ، تخم‌مرغ و یا محصولات تخم‌مرغی خام یا نیمه‌پخته ایجاد می‌شود. دوره کومون این بیماری محدوده‌ای از چند ساعت تا دو روز را دربرمی‌گیرد. بیشتر عفونت‌های سالمونلا می‌توانند به نام گاستروانتریت (التهاب شکم و روده) طبقه‌بندی شوند.

در برخی موارد، اسهال همراه با عفونت سالمونلا می‌تواند آنقدر باعث دهیدراسیون شود که به توجه فوری پزشکی نیاز پیدا کند. عوارض‌تهدید‌کننده زندگی نیز در صورتی ایجاد می‌شود که عفونت فراتر از روده گسترش می­یابد. خطر ابتلا به عفونت سالمونلا در صورتی بالاتر است که به کشورهایی با سطح بهداشت ضعیف سفر کنید.

 

علائم و نشانه‌های احتمالی عبارتند از:

  • تهوع
  • استفراغ
  • گرفتگی شکم
  • اسهال
  • تب
  • لرز
  • خون در مدفوع
  • سردرد

چند گونه از باکتری سالمونلا به تب حصبه منجر می‌شود، یعنی بیماری که گاهی کشنده می‌شود و در کشورهای در حال توسعه شایع‌تر است.

علائم و نشانه‌های عفونت سالمونلا به طور کلی چهار تا هفت روز طول می‌کشد، البته شاید چند ماه برای بازگشت روده به حالت عادی لازم باشد.

باکتری سالمونلا در روده‌های انسان، حیوانات و پرندگان زندگی می‌کند. اکثر افراد با خوردن غذاهایی به سالمونلا مبتلا می‌شوند که توسط مدفوع آلوده شده است. غذاهای آلوده بطور معمول عبارتند از:

  • گوشت، مرغ و غذاهای دریایی خام. مدفوع ممکن است در طول فرایند برش برروی گوشت خام و مرغ بمالد. غذاهای دریایی در صورتی آلوده می‌شوند که از آب آلوده برداشت شده باشند.
  • میوه‌ها و سبزیجات. برخی محصولات کشاورزی تازه، به‌خصوص گونه‌های وارداتی، شاید در زمینِ کشت هیدراته شوند و یا هنگام شست‌و‌شو در طول پردازش با آب، به سالمونلا آلوده شوند. آلودگی همچنین می‌تواند در آشپزخانه رخ می‌دهد، زمانی که آب حاصل از گوشت خام و طیور در تماس با مواد غذایی نپخته مانند سالاد قرار می‌گیرد.
  • تخم‌مرغ خام. گرچه پوسته تخم‌مرغ به نظر مانع خوبی برای آلودگی برسد، اما برخی پرندگان آلوده تخمی تولید می‌کنند که حتی قبل از تشکیل پوسته حاوی سالمونلا هستند. تخم‌مرغ خام در فرآورده‌های خانگی سس مایونز و سس مرکب از کره و زرده تخم‌مرغ، اب لیمو و سرکه استفاده می‌شود.

برچسب ها: , ,

Back to top