مامای همراه شما / پرگ

ماه نهم بارداری

جنین در نه ماهگی هوشیاری بیشتری پیدا می کند و ناخن ها و موهای او در این ماه از دوران بارداری, بلند تر می شوند. در ماه نهم بارداری نوزاد برای تولد آماده می شود. به همین دلیل زنان باردار در این ماه به صورت هفته به هفته مورد معاینه قرار می گیرند. اگرچه روند رشد جنین در این ماه تقریبا کامل شده است اما استخوان های جمجمه او در این ماه نیز نرم و ظریف هستند, تا نوزاد بتواند به راحتی از کانال زایمان خارج شود. به زنان باردار در این ماه از بارداری توصیه می شود آگاهی کامل درباره زایمان طبیعی و سزارین کسب کنند.

تغییرات زنان در نهمین ماه از تقویم بارداری: در این ماه از تقویم بارداری, اغلب زنان افزایش وزن را تجریه می کنند. این مسئله ممکن است سبب بروز مشکلاتی برای آن ها شود. تنگی نفس, مشکل در راه رفتن و حفظ تعادل از جمله این مشکلات محسوب می شوند. افزایش وزن جنین و به دنبال آن افزایش وزن زنان در این ماه موجب خستگی جسمی و روحی زنان می شود. به همین دلیل اغلب زنان در ماه نهم بارداری دچار مشکلات روحی می شوند و نیاز به توجه بیشتر دارند. انقباضات رحمی در این ماه از بارداری بیشتر از قبل می شود و این مسئله نشان دهنده نزدیک شدن به تولد نوزاد است. این انفباضات ممکن است همراه با درد باشد و موجب ناراحتی زنان باردار شود.

مراقبت ها و هشدارهای لازم در ماه نهم دوران بارداری: از آن جایی که از هفته ۳۵ بارداری, هر لحظه ممکن است نوزاد متولد شود, مراقبت و توجه بیشتر به زنان در ماه نهم بارداری ضروری است. دهانه رحم زنان در این ماه از بارداری دائما بررسی می شود تا بتوان زمان زایمان را پیش بینی کرد. همچنین با استفاده از سونوگرافی در ماه ۹ بارداری, وضعیت جنین و سلامتی او بررسی می شود. با توجه به اهمیت این ماه به زنان باردار توصیه می شود مراقبت های دوران بارداری را جدی بگیرند و زمان کافی برای استراحت خود تعیین نمایند. همچنین در هر هفته از این ماه وزن, فشار خون, ضربان قلب و درد شکم را بررسی نمایند و در صورت هر گونه تغییرات غیر طبیعی به پزشک مراجعه نمایند.با توجه به مطالب بیان شده, ماه نهم بارداری یکی از حساس ترین ماه های دوران بارداری به شمار می رود که باید توجه بیشتری در این ماه به زنان باردار کرد. افزایش سطح آگاهی زنان در این ماه کمک بسیاری در این جهت می کند. 

تغذیه ماه نهم دوران بارداری: کرفس, گشنیز, موادغذایی ترش, خرمالو, گوشت گاو، ماکارونی، فست فودها، بادنجان, حلیم, زرشک، سیب ترش، ماست ترش، سرکه و ترشی، مواد غذایی بسیار گرم و یا بسیار سرد, یخ, زعفران و گیاه بنفشه و ختمی از جمله مواد غذایی هستند که در دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شوند. مصرف این مواد غذایی در ماه نهم بارداری توصیه نمی شود. بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن ها اجتناب کنند. کاسنی و روغن بادام شیرین از مواد غذایی مفید برای بارداری به ویژه ماه نهم دوران حاملگی به شمار می رود. همچنین به زنان باردار در این ماه توصیه می شود شیر خرما مصرف کنند. تغذیه دوران بارداری یکی از مهمترین فاکتورها در سلامت مادر و جنین درون رحم او می باشد.

Back to top