جوانه گندم کبسولی از انرژی
جوانه گندم کبسولی از انرژی
از جوانه گندم به عنوان کپسولی از انرژی یاد می شود چرا که دارای خاصیت های زیادی از جمله افزایش انرژِی در بدن است. خوب است «مادران باردار» هر از گاهی جوانه گندم را در برنامه غذایی خود قرار دهند در ادامه بیشتر درباره ی فواید جوانه گندم نوشته ایم.
جوانه گندم ما را خوش خلق میکند
جوانه گندم سرشار از ویتامینهای گروه B و E است و نسبت به دانه آن 3 تا 12 برابر ویتامینB و 3 برابر ویتامینE دارد و در هر 100 گرم آن 200 کالری انرژی نهفته است. ویتامین B موجود در جوانه گندم با تنظیم سیستم عصبی، کمخوابی، استرس، خستگی و بیحالی را رفع و باعث آرامش خاطر میشود. این جوانه به واسطه سلنیوم، منیزیم و ویتامین E رادیکالهای آزاد مضر بدن را حذف و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش فعالیتهای مغزی میشود. همچنین فعالیت غدد جنسی را زیاد و اکسیژن بدن را تامین میکند و برای رفع التهابات بدن مفید است.
جوانه عدس انرژی را زیاد میکند
این جوانه حاوی ویتامینهای A، B، C، اسیدفولیک و املاح آهن، فسفر و کلسیم است. جوانه عدس مقوی قلب، تصفیهکننده خون، شستشودهنده کلیهها و افزاینده انرژی است. همچنین فیبر آن نقش موثری در کاهش کلسترول و پرفشاری خون و تنظیم ترشح انسولین داشته و به دلیل پروتئین زیاد خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
جوانه ماش سموم بدن را دفع میکند
این جوانه سرشار از ویتامین C بوده و به جذب آهن مواد غذایی کمک میکند. خاصیت بارز این جوانه برطرف کردن خستگی و رخوت است. جوانه ماش باعث ازدیاد شیر مادران شده، ادرارآور است، سموم بدن را دفع میکند و صفرابر است. این جوانه خاصیت چاقکنندگی ندارد.
جوانه شبدر، التیامدهنده علائم یائسگی
این جوانه ویتامینهای C،A و آهن و کلسیم فراوانی داشته و کمکالری است و باعث تنظیم هورمونهای بدن میشود، برای آرامش اعصاب مفید است، گرگرفتگی و بدخلقی ناشی از علائم یائسگی را بهبود بخشیده و تصفیهکننده خون و تقویت کننده کبد است و از پرفشاری خون میکاهد.
جوانه نخود پروتئین بالایی دارد
این جوانه پروتئین زیادی داشته و در مقایسه با دانه آن نرمتر و قابل هضمتر است. بسیار انرژیزا بوده و سرشار از فسفر، کلسیم، آهن و ویتامینهای گروه B و E است و میزان مواد معدنی آن 5 برابر دانه نخود است.
جوانه را خام مصرف کنید
جوانهها را میتوانید پس از آبکشی با آب سرد داخل ماست یا انواع سالاد کاهو، کلم یا سالاد شیرازی بریزید یا از آنها به همراه ساندویچ و برگرها استفاده کنید. بهتر است برای نفع بیشتر از خواص تغذیهای جوانهها، آنها را خام مصرف کنید. همچنین در صورت لزوم آنها را به مدت کوتاه با حرارت ملایم در روغن کنجد یا زیتون تفت دهید.
جوانه یونجه معدن آهن
این جوانه حاوی انواع مواد مغذی بوده و به دلیل دارابودن منگنز و کروم در ساخت انسولین طبیعی بدن نقش مهمی داشته و عربها آن را سلطان جوانهها مینامند. جوانه یونجه به جهت دارا بودن ساپونین موجب کاهش کلسترول بد خون شده و سختی و رسوب عروق را کاهش میدهد. کلسیم بالای آن برای استخوانسازی کودکان در حال رشد مفید است و 2 برابر اسفناج آهن دارد و سرشار از ویتامین C است. به یاد داشته باشید که این جوانه تا حدودی نفاخ و ملین است.