مامای همراه شما / پرگ

فواید جوانه عدس در بارداری

فواید جوانه عدس در بارداری

برنامه غذایی «مادران باردار» باید پر از خوراکی های مفید و پرخاصیت باشد چرا که تغذیه در دوران بارداری بسیار مهم است. در این مقاله فواید جوانه عدس را شرح داده ایم که دارای ویتامین است و بسیار مفید می باشد.

جوانه عدس شستشودهنده کلیه ها و افزاینده انرژی است و به دلیل پروتئین زیاد، خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد. بد نیست بدانید جوانه عدس قرمز در مقایسه با انواع دیگر آن آهن و کلسیم بیشتری دارد. عدس سرشار از پتاسیم، آهن، ویتامین A، اسید فولیک و فیبر هستند. عدس جوانه زده حاوی ویتامین C، ویتامین های A، B6 و E، به علاوه پتاسیم میباشد. میزان کالری آن بسیار کم و بدون چربی اشباع شده است. بیش از یک هزار سال پیش استفاده های پزشکی از جوانه عدس شناخته شده است.

جوانه عدس تمامي هشت اسيدآمينه ضروري مورد نياز بدن را دارد ولي كارشناسان تغذيه تركيب جوانه عدس با ذرت، گندم يا برنج را پيشنهاد مي‌دهند به دليل اينكه كيفيت پروتئيني جوانه عدس را بهتر مي‌كند. جوانه عدس داراي ويتامين A، C، خانواده ويتامين‌هاي B، فوليك‌اسيد، اينوزيتول، برم، كلسيم، كلر، مس، آهن، منيزيم، پتاسيم و پروتئين است بدین جهت مصرف آن به دختران و بانوان برای مبارزه با مشکل کم خونی که اغلب پیش می آید بسیار توصیه می شود.جوانه عدس مغذي بوده و خاصيت آنتي‌اكسيداني دارد. همچنین تصفيه كننده خون و كاهنده قند خون است. اين جوانه خوش طعم به شست‌وشو و تحريك كليه‌ها، سيستم غدد فوق‌كليوي، به تقويت قلب و عروق، افزايش انرژي و قدرت حياتي كمك مي‌كند. ميزان فيبر محلول در جوانه عدس در مقايسه با دانه عدس به ميزان ۳۰۰درصد افزايش مي‌يابد. فيبر محلول در آب موجود در جوانه عدس به كاهش كلسترول، فشار خون، قند خون و تنظيم ميزان انسولين خون كمك مي‌كند. از دیگر خواص جوانه ی عدس مقوی بودن آن است که خاصیت سیرکننده گی بالایی برای مصرف کننده ی آن ایجاد می کند. بدین جهت اغلب افرادی که فعالیت های ورزشی می خواهند انجام دهند و احتیاج به توان بالا دارند از جوانه ی عدس در کنار غذای خود استفاده کنند.

عدس قرمز سرشار از آهن و کلسیم است. جهت تهیه جوانه نباید دانه عدس شکسته باشد. این نوع عدس هنگام جوانه زدن دو ریشه رو به پائین و دو برگ کوچک می زند.
عدس سبز پررنگ و کوچک تر از عدس معمول است و حاوی ویتامین های ب۲۱, ب۶, ب۳, ب۱, آ ، ای و ث، آهن، منیزیم، منگنز، سدیم، فسفر و زینک است. عدس معمولاً به دلیل داشتن پروتئین زیاد، فیبر و نمک های معدنی مانند آهن و کلسیم مورد استفاده قرار می گیرد. جوانه عدس معمولاً همراه جوانه یونجه به صورت خام مصرف می شود و گاهی جوانه عدس به صورت بخارپز مورد مصرف قرار می گیرد.

نکات برجسته تغذیه

ویتامین ها: A,E,B9,B6,E,C

مواد معدنی: پتاسیم، آهن،کلسیم، برم، كلر، مس، منيزيم

سایر عوامل: فیبر، کربوهیدرات و پروتئین، اينوزيتول

شستشودهنده کلیه ها و افزاینده انرژی، به دلیل پروتئین زیاد، خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد. تصفيه كننده خون و كاهنده قند خون، تقويت کننده قلب و عروق، رفع کننده مشکلات کم خونی

برچسب ها: , , ,

Back to top