مامای همراه شما / پرگ

حساسیت به بو در دوران بارداری

حساسیت به انواع بو در دوران بارداری به خصوص در سه ماه اول بارداری کاملا طبیعی است، توصیه می‌شود در این دوران برای کاهش حساسیت به بو و حالت تهوع سعی کنید از غذاهای سهل الهضم استفاده کنید و بالابردن تعداد وعده غذایی می‌تواند به شما در حل این مشکل به شما کمک کند. همان طور که می‌دانید اکثر چربی ها بخاطر سخت بودن هضمشان مشکل ساز می‌شوند.

زمان هایی كه تهوع ندارید بایستی غذا به اندازه دلخواه میل كنید.هر چیزی كه میلتان میكشد بخورید و وزنتان را به همین ترتیب كه گفتم كنترل كنید.شما به مواد غذایی –ویتامین ها واملاح نیاز دارید پس نباید اشتهایتان كم شود تنها باید كنترل شود.لطفا مشخصات كامل خود را شامل (قد- وزن قبل از بارداری و وزن فعلی- سن- ) خود را با ذكر كد سوال بگوئید تا راهنمایی تان كنم.

توصیه ها:

* برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز، انواع متنوعی از غذاها را بخورید. مصرف روزانه 6 تا 11 واحد نان و غلات، 2 تا 4 واحد میوه، 4 واحد یا بیشتر سبزیجات، 4 واحد لبنیات و 3 واحد از منابع پروتئینی (گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ یا مغز دانه ها) توصیه می گردد. میزان كمی از چربی ها و شیرینی ها را دریافت نمایید.

* غذاهای با فیبر بالا مانند برنج، ماكارونی، غلات و نان های سبوس دار و نیز میوه ها و سبزیجات را انتخاب نمایید.

* زمانی كه باردار هستید، مطمئن شوید ویتامین ها و املاح كافی را از رژیم روزانه خود دریافت می كنید. به منظور اطمینان از دریافت ویتامین ها و املاح كافی، هر روز مكمل ویتامین های مورد نیاز دوران بارداری را دریافت نمایید.

* در دوران بارداری، روزانه 1000 تا 1300 میلی گرم كلسیم از رژیم خود دریافت نمایید. به این منظور روزانه حداقل 4 واحد لبنیات و غذاهای غنی از كلسیم بخورید.

بهترین منابع كلسیم لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر، كشك و قره قوروت و نیز غذاهای دریایی است. سایر منابع كلسیم شامل : سبزیجات برگ سبز، كشمش، بادام، پسته، بادام زمینی و گردو است.

* برای اطمینان از دریافت 27 میلی گرم اهن در روز، حداقل روزانه 3 واحد از غذاهای غنی از اهن را مصرف كنید. غذاهای غنی از اهن عبارتند از : گوشت قرمز، ماهی، مرغ، زرده تخم مرغ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری، حبوبات مثل عدس و لوبیا، دانه های روغنی، خشكبار مثل انواع برگه، برگه الو و هلو و زرد الو، توت خشك، انجیر خشك و كشمش.

* زنان باردار روزانه 70 میلی گرم ویتامین C نیاز دارند. بنابراین حداقل یكی از منابع خوب ویتامین C را در روز مصرف كنید. ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مركبات (پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی)، كیوی، انواع توت، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، هندوانه، طالبی، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز مثل كلم بروكلی موجود است.

* روزانه حداقل یكی از منابع خوب اسید فولیك را دریافت نمایید. منابع غنی از اسید فولیك عبارتند از : مخمر (ماءالشعیر)، حبوبات پخته(مانند انواع لوبیا و نخود)، سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج پخته، گوشت گوساله، جوانه گندم خام، كاهو، اب پرتقال، كلم، زرده تخم مرغ و موز. هر خانم باردار روزانه حداقل به 0/4 میلی گرم اسید فولیك نیاز دارد تا از بروز نقص لوله عصبی در جنین (اسپینا بیفیدا) پیشگیری كند.

* روزانه حداقل یكی از منابع خوب ویتامین A را دریافت نمایید. منابع غنی از ویتامین A عبارتند از: جگر، هویج ، كدو حلوایی، طالبی، زردالو، اب كدو، شلغم، چغندر، كلم بروكلی، گریپ فروت، اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره و برگی شكل، شیر، زرده تخم مرغ.

البته در مورد مصرف جگر و اب هویج كه دارای مقدار زیادی ویتامین A هستند، حتما با پزشك خود مشورت كنید، زیرا دریافت اضافی ویتامین A (بیش از 1000 واحد بین المللی در روز) ممكن است با ناهنجاری های جنینی در ارتباط باشد.

غذاهایی را كه باید زنان باردار از ان ها اجتناب كنند

* در طول بارداری از مصرف الكل اجتناب كنید. مصرف الكل با زایمان زودرس، عدم رشد ذهنی، نقص های مادرزادی و وزن كم هنگام تولد مرتبط می باشد.

* مصرف كافئین را به كمتر از 300 میلی گرم در روز محدود نمایید. میزان كافئین در نوشیدنی های متنوع، به دانه ها و برگ های استفاده شده و چگونگی اماده سازی انها وابسته می باشد.

برچسب ها: ,

Back to top